Det är många bilägare som köper in baklampor till sina bilar vilket i teorin är tänkt att hjälpa föraren se bättre när man backar under kvällstid. Visst finns det en stor nytta för dessa baklampor, framförallt på äldre bilar som har dålig belysning bakåt, men på allra senaste bilmodellerna så finns det ingen användning för dessa lampor. Jag själv kör en Subaru 2017 och på den sitter starka bakljus som lyser upp objekt bakom bilen på avstånd upp till 25-30 meter. Biltillverkarna lägger ner allt mer energi och pengar varje år på att optimera varje detalj och därför tror jag att externa halogen och led ljus kommer att försvinna helt från marknaden inom ett par år. Jag har helt enkelt svårt att förstå varför man installerar en baklampa som både drar ner utseendet på själva fordonet och som dessutom är bökig att installera såvida det inte är ett äldre fordon.