Först och främst vill jag passa på att be om ursäkt till alla mina läsare. Jag har varit upptagen under många månader då jag och frugan byggt ett nytt hus. Det har varit fullt med jobb även om vi fått mycket hjälp från både vänner och släktingar så har det bokstavligen tagit musten ur oss båda. Men nu börjar det äntligen bli klart och jag känner mig så stolt över vad vi lyckats åstadkomma tillsammans. På grund av att jag varit så upptagen med husbyggandet så har man inte alltid haft tid att se på Rally och ännu mindre att skriva inlägg på bloggen. Jag hoppas att det blir bättre framöver när saker nu äntligen börjar falla på plats. Jag vill passa på att tacka frugan bror som jobbar som elektriker och hjälpte oss att koppla in strömmen och även installera ny belysning i både huset och garaget. Mitt enda krav inför husbyggandet var egentligen att vi skulle bygga ett fint garage med tak där jag kunde hålla till under sena lördagskvällar. Morgan som frugans brorsa heter rekommenderade att vi redan i ett tidigt skede skulle installera led belysning överallt för att de drar så lite ström. Nu i efterhand är jag glad att jag lyssnade på honom inte på grund av eventuella besparingar utan framförallt för att slutresultatet blev betydligt bättre än mina högt ställda förväntningar.

LED lysrör installerades i garaget

Frugan prioriterade lampor med snygg design medan jag själv prioriterade ljuset före utseendet när jag undersökte vilka led lysrör jag skulle välja. Hon ville så gärna ha en spotlight skena medan jag själv hellre ville montera downlights, för min del blev det tyvärr det förstnämnda. Morgan tyckte vi gjorde rätt när vi valde spotlight på endast 10W då led är cirka fyra till fem gånger starkare än halogen lampor vid samma effektförbrukning. Jag valde även led i mitt garage, totalt montera vi 32 styckna led lysrör som gav ett väldigt bra ljus. Ett led lysrör fungerar i både nya och gamla armaturer så vi köpte billiga armaturer som egentligen var tänkt till traditionella lysrör.